آرشیو دی ماه 1398

اخبار تازه دانشگاهی

شیوه جمع بندی از زبان رتبه برتر کنکور

۸۱۷ بازديد
روح الله ابوالحسنی متولد 1372 از شهر تهران است. وی دانش‌آموخته رشته پزشکی از دانشگاه علوم پزشکی تهران است و به دلیل علاقه به آموزش زیست کنکور، از همان دوران دانشجویی شروع به فعالیت در این زمینه کرد. با ورود به عرصه‌ی آموزش مجازی، مجموعه "نکته زیست" را تاسیس کرد و تا کنون بیش از 100 ساعت فیلم آموزشی پرفروش را در اختیار دانش‌آموزان قرار داده است.


ابتدا از اهمیت جمع‌بندی کنکور برایمان بگویید.
متاسفانه اکثر دانش‌آموزان به این موضوع توجه زیادی نمی‌کنند و نتیجه‌ی ماه‌ها یا شایدم سال‌ها تلاششان را به هدر می‌دهند. بگذارید با یک مثال این موضوع را بیشتر شفاف کنم؛ تصور کنید شما در درس ریاضی تلاش زیادی کرده‌اید و به یک درک بسیار عالی در این درس رسیده‌اید. اگر استاد شما به صورت کاملا ناگهانی از شما امتحان بگیرد، احتمال زیاد نتیجه‌ای متوسط کسب خواهید کرد. ولی اگر یک روز به شما مهلت داده شود و در همان فرصت کم، فقط به مرور و طبقه‌بندی مطالب و حل چند مثال محدود هم بسنده کنید خواهید دید که نتیجه بسیار متفاوت خواهد شد. جمع‌بندی علی رغم نیاز به زمان اندک، نتایج بسیار بزرگی را به دنبال خواهد داشت.


بسیاری از دانش‌آموزان هنوز موفق به تکمیل یادگیری تمام مطالب نشده‌اند؛ آیا آن‌ها هم باید شروع به جمع‌بندی کنند؟
به نکته‌ی بسیار مهمی اشاره کردید. همه باید جمع‌بندی کنند حتی عزیزانی که موفق به تکمیل تمام مباحث نشده‌اند. زیرا اگر این زمان کوتاه را به فراگیری مطالب جدید اختصاص دهند، درصدشان تفاوت زیادی نخواهد کرد ولی اگر همان مطالبی که قبلا فرا گرفته‌اند را جمع‌بندی کنند درصدشان رشد چشمگیری خواهد داشت. دانش‌آموزان باید جمع‌بندی را همیشه به عنوان یک اصل کلی در ذهن خود داشته باشند و به هیچ وجه از آن چشم‌پوشی نکنند. حتی در آزمون‌های آزمایشی هم توصیه می‌کنم که دو روز پایانی را فقط به مرور و جمع‌بندی اختصاص دهند.


داوطلبین جمع‌بندی را از چه زمانی شروع کنند؟
برای جمع‌بندی نهایی حدود 50 روز زمان نیاز است. البته اگر با برنامه‌ی آزمون‌های آزمایشی پیش بروید، خود به خود اکثر مشکلات برنامه‌ریزی خواهند شد. در برنامه‌های اصولی ایستگاه‌های جمع‌بندی لحاظ شده است و آزمون‌های منتهی به کنکور نیز جامع می‌باشند.

شما چه روشی را برای جمع‌بندی توصیه می‌کنید؟
از دید من روش جمع‌بندی سه روز یکبار بهینه‌ترین حالت ممکن است. یعنی یک روز صبح با شرایطی مشابه با جلسه کنکور، شروع به پاسخگویی به یکی از کنکورهای سال‌های قبل کنید. طبیعتا تا ظهر آزمون به پایان می‌رسد و 2 و نیم روز باقیمانده را به رفع اشکال و مرور اختصاص دهید. توجه کنید که شرایط (لباس، صندلی و وسایل) تا جای ممکن شبیه به جلسه‌ی کنکور سراسری باشد.
البته این روش یک توصیه‌ی کلی است و بسته به سطح دانش‌آموز می‌تواند متفاوت باشد؛ مثلا برای دانش‌آموزان قوی به دلیل تعداد غلط‌های کمتر و سرعت بالاتر مرور، جمع‌بندی 2 روز یکبار هم می‌تواند گزینه‌ی مناسبی باشد.(مشاهده لیست کتاب های جمع بندی کنکور)


سالی که شما داوطلب کنکور بودید، از چه روشی برای جمع‌بندی استفاده می‌کردید؟
من هم مثل اکثر داوطلبین از روش جمع‌بندی سه روز یکبار استفاده می‌کردم و به نظرم موثرترین روش است. البته در روزهای آخر کمی کسل کننده و تکراری می‌شود ولی به نظرم یکی از تفاوت‌های افراد موفق با عادی این است که حاضرند کارهایی را برای پیشرفتشان انجام ‌دهند که خیلی تمایلی به آن ندارند.
دانش‌آموزان نظام جدید نمی‌توانند از کنکور سال‌های گذشته استفاده کنند. برای آن‌ها چه توصیه‌ای دارید؟
من به شاگردانم توصیه می‌کنم از سوالات آزمون‌های آزمایشی معتبر مانند سنجش و ... استفاده کنند. البته این نکته را عرض کنم که از سوالات سال‌های قبل می‌توان در دوران جمع‌بندی استفاده کرد ولی نه به عنوان کنکور آزمایشیِ جمع‌بندی 3 روز یکبار، بلکه برای یادگیری نکات و کلیشه‌های مورد علاقه‌ی طراح.

منبع : سایت بانکی